måndag 7 oktober 2013

Mer billig fisk (som går jättefort)


Racerbaconfisk

I frysdiskarna finns det väldigt platta fileer av vit fisk i plastpåsar som man inte känner igen namnet på. Så tänker man att dessa platta, torra skosulor är straffet för att vi utrotade torsken och nu får vi stå där och skämmas.
Dock kan man glömma sin skam om man tillsätter bacon och fett.

Klipp ner ett paket bacon i en varm stekpanna och stek hårt.

I med skuren purjolök och lite färsk chili om man har. Det hela ska bada i fett, i med smör om så behövs.

Lägg på de frysta fisksulorna. Är de för långa för stekpannan får man bända itu dem.  Försök peta ner dem i fettet (vilket alltså är lättare om det är mycket av det).

På med juice från en halv citron.

Nu kommer det svåra; vad ska man ha för buljong.
1) Buljongtärning el dyl. Hacka ner i pannan, stek med, på med en liten skvätt vitt vin eller vatten.
2) Egen buljong; ha på typ 2 dl och låt koka bort ca hälften på våldsam värme.

På med 2 generösa dl vispgrädde. Peppra, kolla sältan, behövs mer citronsaft? Ska jag dryga ut med lite frysta gröna ärtor? Kanske lite persilja? Sherry?

Koka upp fort och sen är det klart.

Denna mat är kliniskt ren från kolhydrater och när jag är på det humöret undviker jag att lägga till dem. Det är ju inte så att man lider brist på kalorier om man äter detta. Annars har jag serverat med både potatis och coucous.

Hela processen tar ungefär 10 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar