Racerbaconfisk
I frysdiskarna
finns det väldigt platta fileer av vit fisk i plastpåsar som man inte känner
igen namnet på. Så tänker man att dessa platta, torra skosulor är straffet för
att vi utrotade torsken och nu får vi stå där och skämmas.
Dock kan man
glömma sin skam om man tillsätter bacon och fett.
Klipp ner ett
paket bacon i en varm stekpanna och stek hårt.
I med skuren
purjolök och lite färsk chili om man har. Det hela ska bada i fett, i med smör
om så behövs.
Lägg på de frysta
fisksulorna. Är de för långa för stekpannan får man bända itu dem. Försök peta ner dem i fettet (vilket alltså är lättare om det är mycket av det).
På med juice från en halv citron.
Nu kommer det
svåra; vad ska man ha för buljong.
1) Buljongtärning
el dyl. Hacka ner i pannan, stek med, på med en liten skvätt vitt vin eller
vatten.
2) Egen
buljong; ha på typ 2 dl och låt koka bort ca hälften på våldsam värme.
På med 2 generösa
dl vispgrädde. Peppra, kolla sältan, behövs mer citronsaft? Ska jag dryga ut
med lite frysta gröna ärtor? Kanske lite persilja? Sherry?
Koka upp fort och
sen är det klart.
Denna mat är
kliniskt ren från kolhydrater och när jag är på det humöret undviker jag att
lägga till dem. Det är ju inte så att man lider brist på kalorier om man äter detta. Annars har
jag serverat med både potatis och coucous.
Hela processen
tar ungefär 10 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar